Bleka tänderna och få vitt leende

Kaffe, te, vin, läsk, rökning, snusning och ärftlighet. Det finns många faktorer som bidrar till missfärgning av tänder. Tänderna blir även mörkare med åren, och det är allt fler som väljer att bleka tänderna för att få ett vitt och vackert leende igen.

Det finns många olika metoder att välja mellan om du vill bleka tänderna. Den vanligaste metoden är att använda tandkrämer som utlovar vitare tänder, men ofta så ger dessa inte så bra resultat. Om du har en tendens att borsta tänderna hårt så kan de till och med göra mer skada än nytta genom att slita på tändernas emalj och göra repor på tandytan.

Ett bättre sätt att bleka tänderna är med gel som appliceras på tandskenor som är speciellt utformade för dina tänder, och sedan använda dessa tandskenor några gånger i veckan. Med tandblekningsgel uppnår du på bara några veckors tid ett synligt resultat och betydligt vitare tänder som håller i flera år. Denna metod används av tandläkare och har på sista tiden blivit allt populärare. Numera går det även att bleka tänderna hemma, med hjälp av tandblekningskit som säljs på internet. Dessa tandblekningskit innehåller tandskenor och blekningsgel och fungerar på precis samma sätt som de som tandläkaren säljer.

Annonser